X
  • Geen producten in de lijst

Openbare ruimte

Voor veiligheid en vitaliteit

Verlichting voor de dynamische openbare ruimte

De openbare ruimte moet ruimte bieden aan allerlei vormen van activiteit: van fietsen of parkeren tot boodschappen doen en buiten spelen. Daarbij passen oplossingen die zich richten op goede oriëntatie, een prettige sfeer, aantrekkelijk om te zien en goed te onderhouden. Goede verlichting draagt bij aan de verkeersveiligheid, sociale veiligheid en leefbaarheid van de openbare ruimte. Timberlab biedt een uitgebreid assortiment energiezuinige led-armaturen voor diverse toepassingen binnen en buiten de bebouwde kom.

Specials - Timberlab
Houten padverlichting - PUNTO Timberlab

Ontdek de onderscheidende kenmerken van Timberlab: energiezuinig, duurzaam, sfeervol én met opties tot maatwerk.

Minimale lichtvervuiling
Onze producten zijn zo ontworpen dat lichtvervuiling minimaal is. Zo wordt het bioritme van planten, dieren én mensen niet verstoort waardoor de biodiversiteit in kwetsbare gebieden niet onder druk komt te staan. Daarnaast biedt Timberlab de optie tot amberkleurige verlichting om vleermuizen niet te verstoren.
Optimale zichtbaarheid en veiligheid
Onze verlichtingsoplossingen zijn ontworpen met het oog op optimale zichtbaarheid en veiligheid in de openbare ruimte. Door geavanceerde technologieën en doordachte ontwerpen te combineren, zorgen wij ervoor dat onze armaturen een helder en gelijkmatig licht verspreiden, waardoor de zichtbaarheid voor voetgangers, fietsers en automobilisten wordt verbeterd.
Maatschappelijke betrokkenheid
Timberlab is sociaal nauw betrokken bij de mensen om ons heen. Wij geloven in sociale verantwoordelijkheid en zetten ons actief in voor de gemeenschap. Zo werken we samen met een beschutte werkplek, bieden we werkgelegenheid aan mensen die extra ondersteuning nodig hebben, en zijn we intensief betrokken bij ons dorp en de bredere omgeving.
Duurzaamheid
We streven ernaar te voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen, met producten die zijn gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen.
Innoveren in ons DNA
Timberlab is een innovator. We laten ons graag uitdagen in co-creatie om tot nieuwe oplossingen te komen en werken samen met onderzoekers en universiteiten.
Maatwerk
Buiten ons standaardassortiment denken we graag met onze klanten mee om dé oplossing te ontwikkelen die voldoet aan alle eisen en wensen van een project.

Projecten binnen de Openbare ruimte sector

Specials - Timberlab

Beversteeg

Houten straatverlichting - Openbare Ruimte - STRATO Timberlab

Brede School

Houten padverlichting - EYE Timberlab

Fort Hoofddijk

Houten straatverlichting - STELLE Timberlab

Lichtoplossingen in de openbare ruimte

In de openbare ruimte, waar diverse gebruikers elkaar ontmoeten, zijn praktische en logische verlichtingsoplossingen essentieel om een prettige omgeving te creëren. Of het nu gaat om het bevorderen van verkeersveiligheid, sociale veiligheid of leefbaarheid, de keuze voor verlichting binnen de bebouwde kom is van groot belang. Voor wegen met een verkeersfunctie, hoge snelheid en intensiteit is een hogere verlichtingssterkte vereist, terwijl een woonstraat of erf mogelijk een lagere verlichtingssterkte kan hebben. Timberlab biedt verlichtingsoplossingen die afgestemd zijn op deze diverse situaties binnen én buiten de bebouwde kom. Onze expertise strekt zich uit tot het leveren van verkeersveilige verlichting en oriëntatieverlichting die nauw aansluit bij de behoeften en bestemmingen van verschillende buitenruimtes.

Catalogus aanvragen

Vraag hier je online, vrijblijvend en gratis, de Timberlab catalogus aan en ontvang direct 150 pagina’s productinformatie én inspiratie.

Veelgestelde vragen

Meer vragen?

Zit je vraag of antwoord hier niet tussen? Of ontvang je graag meer informatie?

Ga aan de slag met een lichtplan

Upload eenvoudig een plattegrond, plaats de Timberlab armaturen en werk zelf aan een lichtplan met onze lichtcalculator tool.

Catalogus aanvragen