Architecten

Ontdek de stille kracht achter landschapsverfraaiing

Verlichting in synergie met architectuur

Bij Timberlab begrijpen we de balans tussen functionele én mooie verlichting. Onze oplossingen zijn zo ontworpen om naadloos op te gaan in de omgeving, of het nu gaat om een natuurlijke landschap of een stedelijke omgeving. We geloven in verlichting die niet domineert of verstoort, maar samenwerkt en versterkt.

Onze oplossingen zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van luxe residenties tot moderne bedrijventerreinen en van serene landschappen tot bruisende stadscentra. Zowel voor subtiel geïntegreerde verlichtingselementen of opvallende accenten, bieden we oplossingen die aansluiten bij de visie van ieder project.

Wat onze producten uniek maakt

Ontdek de onderscheidende kenmerken van Timberlab: betaalbaar, duurzaam, sfeervol én met opties tot maatwerk.

Duurzaamheid
We streven ernaar te voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen, met producten die zijn gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen.
Nieuwste trends
Bij Timberlab blijven we voortdurend op de hoogte van de laatste trends en innovaties in de verlichtingsindustrie. Hierdoor zijn onze producten niet alleen toekomstbestendig en relevant, maar juist de trendsetters.
Maatwerk
Buiten ons standaardassortiment denken we graag met onze klanten mee om dé oplossing te ontwikkelen die voldoet aan alle eisen en wensen van een project.
Oplossingen die CO2 opslaan
Van al onze producten is bekend hoeveel CO2 er is opgeslagen in het toegepaste hout. Deze waarde kan worden meegenomen voor de duurzaamheid bepalingen en berekeningen binnen een project.
Innoveren in ons DNA
Timberlab is een innovator. We laten ons graag uitdagen in co-creatie om tot nieuwe oplossingen te komen en werken samen met onderzoekers en universiteiten.
Minimale lichtvervuiling
Onze producten zijn zo ontworpen dat lichtvervuiling minimaal is. Zo wordt het bioritme van planten, dieren én mensen niet verstoort waardoor de biodiversiteit in kwetsbare gebieden niet onder drukt komt te staan.

Projecten binnen de Architecten sector

Avans Hogeschool

Beversteeg

Copijn

Fort Hoofddijk

Luxe privéwoning

Revius Lyceum

Triodos Bank

Waarom Timberlab?

Timberlab is dé partner voor architecten die op zoek zijn naar hoogwaardige en duurzame verlichtingsoplossingen. Onze producten en services bieden alles wat nodig is om jouw visie tot leven te brengen. Met onze bestekteksentool bieden we de mogelijkheid voor het samenstellen van gestandaardiseerde bestekomschrijvingen op productniveau en direct te downloaden in het gewenste format.

Ook is Timberlab geregistreerd in DIALux, waardoor onze armaturen eenvoudig kunnen worden toegepast in lichtplannen en ontwerpen. Daarnaast biedt DIALux inzicht in de lichtgegevens van al onze armaturen. Op onze website bieden we een vereenvoudigde versie voor het maken van lichtplannen, namelijk met onze lichtcalculatortool. En natuurlijk biedt ons team ook persoonlijk lichtadvies voor een project.

Duurzaamheid is ons kernpunt, daarom vinden we kwaliteitsnormeringen en certificeringen belangrijk, zo kunnen we het juiste adres zijn voor maatschappelijk verantwoord inkopen. Ons hout is FSC en PEFC gecertificeerd, de meest bekende internationale keurmerken voor verantwoord bosbeheer . Daarnaast is Timberlab een partner van NL Greenlabel en Green Key gecertificeerd.

Catalogus aanvragen

Vraag hier je online, vrijblijvend en gratis, de Timberlab catalogus aan en ontvang direct 150 pagina’s productinformatie én inspiratie.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik toegang krijgen tot de bestekteksten tool?
Deze is te vinden bij ieder product onder 'Downloads' en in het navigatiemenu onder 'Bestekteksten'.
Kan Timberlab een lichtplan op maat maken voor mijn project?
Een lichtplan is eenvoudig te maken via onze lichtcalculator tool. Ook is Timberlab geregistreerd in DIALux, waardoor onze armaturen eenvoudig kunnen worden toegepast in lichtplannen en ontwerpen. Neem voor een persoonlijk advies contact met ons op, dan kunnen wij zeker meedenken in het maken van een plan.
Kan ik de producten in het echt bekijken?
Onze producten zijn te bewonderen in verschillende showrooms en demotuinen in heel Europa, neem contact op voor het maken van een afspraak in een demotuin in de buurt. Daarnaast biedt Timberlab de mogelijkheid tot demoplaatsingen, zo kan men direct beoordelen of de producten echt passen in de beoogde omgeving.

Meer vragen?

Zit je vraag of antwoord hier niet tussen? Of ontvang je graag meer informatie?

Ga aan de slag met een lichtplan

Upload eenvoudig een plattegrond, plaats de Timberlab armaturen en werk zelf aan een lichtplan met onze lichtcalculator tool.

Catalogus aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan