Fort Hoofddijk

Fort Hoofddijk, gelegen in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht, is een historisch juweel te midden van een groene omgeving. Na de renovatie van het fort, werd besloten om de verlichtingsarmaturen van Timberlab toe te passen om de pracht van dit historische monument te accentueren.

De toegangsdeuren tot het fort worden verlicht door de EYE-padverlichting. Deze armaturen, gemaakt van eikenhout in de 15 x 15cm variant, bieden een sfeervolle en elegante verlichting, waardoor de allure van dit historische pand wordt versterkt.

Langs de borders van het fort werd de SOTTO-uplight geplaatst. Dit stoere armatuur verlicht de gevel van het fort op een stijlvolle manier, waardoor de architectuur goed wordt uitgelicht.

Opdrachtgever:
Universiteit Utrecht
Installateur:
Verweij Elektrotechniek
Fotograaf:
Wilco van Dijen
Mark Joon –
Projectmanager Universiteit Utrecht
“Ik wilde het fort de uitstraling geven die het verdient. Na het ontdekken van Timberlab-producten elders in het land, heb ik contact opgenomen voor een afspraak. Timberlab heeft ons vervolgens voorzien van een aantal demo-modellen, zodat we konden beoordelen of deze lampen binnen ons plan pasten. Uiteindelijk hebben we besloten dat de oorspronkelijke uplight (BASSO) niet goed paste bij het fort. We wilden een uplight die beter aansloot bij de stijl van de EYE. Dit leidde tot het ontwerp van de SOTTO, die het totale plaatje van het fort volledig tot zijn recht laat komen!”