Natuurinclusief

Ons assortiment faunavoorzieningen is het resultaat van een samenwerking tussen Timberlab en een natuurinclusief ontwerpbureau, Faunus Nature Creations. Deze unieke synergie van functionaliteit, natuurinclusiviteit en design biedt diverse toepassingsmogelijkheden, waaronder tuinen, parken, natuurgebieden en campings.

CASA

CASA

GRUPO

GRUPO

Belang van mitigatie en compensatie

Onze faunavoorzieningen voldoen aan de Wet Natuurbescherming, waarbij mitigatie- en compensatiemaatregelen essentieel zijn om de impact op de fauna te minimaliseren. Onder deze wet vallen diverse situaties, zoals het behoud van habitat bij de sloop van gebouwen met verblijfplaatsen van beschermde soorten. In samenwerking met Faunus Nature Creations voldoen onze faunavoorzieningen aan deze wetgeving door het bieden van vervangende verblijfplaatsen aan vleermuizen, vogels en insecten om negatieve effecten te beperken.

Vleermuisvriendelijke verlichting

Naast het bieden van een verblijfplaats voor de vleermuis, biedt Timberlab ook vleermuisvriendelijke verlichting. Voor al onze buitenverlichting bieden wij amberkleurige led-modules. Deze ledmodules, met een golflengte tussen de 580 en 600nm, minimaliseren verstoring in het gedrag van de vleermuis en passen zo binnen ecologisch verantwoordelijkheidsbeleid.

Catalogus aanvragen

Inschrijven nieuwsbrief

Houten straatverlichting - STRATO Timberlab

10% korting op alle STRATO lantaarnpalen

Profiteer van 10% korting en extra's bij een bestelling van minimaal 10 stuks STRATO lantaarnpalen. Bestel voor 19 juli 2024 voor levering in september.